Jeg er fan af store og sprøde hjemmebagte pitabrød med en masse lækre fyld gerne godt med grønt. De her er super nemme at lave, smager fantastisk og mætter godt i mavsen 😜
Pitabrød:
> 4 dl vand
> 1 1/2 dl græsk yoghurt
> 1 tsk salt
> 50 g gær
> 2 spsk olivenolie
> 500-600 g hvede mel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vand og tilsæt græsk yoghurt og olivenolie. Blandt salt sammen med 3 dl mel og rør det godt ud i vandet. Mere og mere mel tilsættes. Rør grundigt og ælt så dejen til den bliver godt luftig. Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over i 30 minutter.
Herefter formes 6 store flade boller på en bageplade med bagepapir. Først laver du bollerne helt flade, drysser mel over, folder dem en gang og lader dem hæve i 20 min. med viskestykke over.
Pensl med mælk og bag dem i en forvarmet ovn, først 7 minutter ved 240 g og derefter 15 minutter ved 200 g.
Forslag til fyld:
Falafler:
> 400 g tørrede kikærter
> 1 bdt persille, finthakket
> 2 fed hvidløg
> 1 løg
> 3 tsk stødt spidskommen
> 1 tsk salt
> små kartofler, skrællet og revet
> 3 æg
> 4 spsk rasp
> 1/2 tsk frisk chili
> 2 spsk citronsaft
> Olie til at stege i
evt. havregryn
Sådan gør du:
Skyl kikærterne grundigt og blend derefter blot alle ingredienserne til falafler sammen.
Form falafler med en ske i hånden og steg dem i varm olie til de er sprøde og lækre.
Er falafel farsen lidt for våd, tilsættes enten havregryn, groft mel eller ekstra rasp.
Du får ca. 25-30 falafler.
Humus:
Kan laves nemt og simpelt af kikærter fra dåse, optøet ærter, olivenolie, hvidløg, spidskommen, citronsaft, vand, karry, salt og peber.
Alle ingredienserne blendes sammen til en tyk masse.
Grønt fyld:
> Sprødt hjertesalat, agurk, cherrytomat, revet gulerod, ærter og majs 🥒🍅🥕🌽
Dips på toppen:
Jeg er vild med tzatziki, den gir lige det sidste pift til dit fyld men andet dressing kan selvfølgelig også bruges.
> Tzatziki laves af græsk yoghurt, revet agurk, citronsaft, hvidløg, frisk chili, salt og peber.
Velbekommen 😋