Bønnebrownie med avokado frosting 😋

JA med bønner, den er god nok, du læste rigtigt…..

Sund, lækker, sukkerfri, glutenfri og mælkefri brownie lavet på sorte bønner og med chokolade avokado frosting. Har fået opskriften af en super sød fitnesspige Majbrit, som til daglig arbejder i et køkken og laver sundt mad til en masse ansatte i et stort firma. Hun var så sød at komme med smagsprøver og jeg må indrømme at den er på min favoritliste af lækre sunde kager 👌

Ingredienser:
20 bløde dadler
185 gram sorte bønner
1/2 dl kokosolie eller olivenolie
1/3 tsk vaniljepulver
3 æg
1/2 dl soya eller laktose mælk
50 gram havremel
6 spsk kakao pulver
1 tsk bagepulver
1 håndfuld pekan nødder
1 knips salt

Chokolade avokado frosting:
6-8 bløde dadler
2 spsk kokosolie
2-3 spsk stærk kaffe
3 spsk kakao pulver
1 avokado

Så nemt er det:

Ovnen tændes til 180 grader. Imens blendes

dadler sammen med de skyllede sorte bønner på høj hastighed. Olie, mælk og æg mixes sammen med. Tilføj mandelmel og havremel, kakao pulver, bagepulver og salt. Mix det hele sammen. Rør pekan nødder i dejen.

Hæld brownie-dejen i en form (ca 28 x 20 cm), beklædt med bagepapir og bag kagen i cirka 30 minutter. Lad kagen køle af inden du putter frostingen på.

Frosting:

Mix alle ingredienserne sammen i en blender. Smag frostingen til, tilføj evt. flere dadler eller sirup hvis du ønsker den mere sød. Læg frostingen på kagen, du kan evt. drysse lidt havsalt ovenpå og skær den til brownie bites.

Stil kagen i køleskabet. Den bliver kun endnu bedre af at stå på køl til næste dag.

Smager himmelsk, lækkert som en lille snack eller dessert med friske bær og skyr til 🤗

Skriv en kommentar