En lækker thailandsk ret som normalt serveres med ris. Vi har skiftet risene ud med grøntsagsnudler af gul eller grøn squash. Det gør det dejligt nemt, hvis du har en såkaldt spiralizer-maskine. De fås i helsekostbutikker og specialforretninger.
Har du ikke en spiralizer, kan du skære squashen ud i tynde strimler eller brug en kartoffelskræller til at lave lange tynde skiver med.
Ingredienser (4 personer)
> 2 spsk. Mørk sesamolie
> 600 g Kyllingebryst
> 250 g Broccoli
> 2 fed Hvidløg
> 15 g Revet ingefær
> 5 stk. Forårsløg
> 2 spsk. Fiskesauce
> 2 spsk. Tamari/soya
> 2 tsk. Kokossukker
> 2 stk. Squash, gerne gule
> 80 g Ristede, saltede cashewnødder
SÅDAN GØR DU:
> Varm olie op i en wok eller en stor pande, og skær kylling ud i tynde strimler i mens
> Svits kyllingen i den varme olie
> Skær broccoli ud i mundrette buketter, og kom dem på panden sammen med revet hvidløg og ingefær
> Svits det hele i ca. 4-6 minutter
> Skær forårsløg ud i tynde strimler, kom dem på panden sammen med fiskesauce, tamari og kokossukker
> Vend det hele godt sammen og smag til
> Rengør squashen, og kør den derefter til nudler på en spiralizer
> Kom nudlerne på panden, og bland det hele godt
> Drys med grofthakkede cashewnødder
Tip: Kan du ikke finde gul squash, så kan du sagtens bruge den grønne variant eller gulerødder, kål er også en mulighed.